FRA INGEN TRO FOR HELBREDELSE TIL FULL OVERBEVISNING

Kamilla Normandbo

«Les en inspirerende historie fra en elev på Acta bibelskole»

Skolehverdag

På ACTA Bibelskole underviser vi om helbredelse, fordi det er et sentralt tema i bibelen. Evangeliene forteller om Jesus som virket i ord og gjerning og han helbredet alle som kom til ham. I Matt 4,23-24 står det: Jesus underviste i synagogene deres, forkynte evangeliet om riket og helbredet all sykdom og plage hos folket. Han avviste ingen fordi han ikke ville helbrede de, eller fordi de ikke var gode nok eller hadde gjort nok. Jesus hadde inderlig medfølelse med folk og viste kjærlighet til alle (Lukas 7.11-15). Han helbredet mennesker fordi Han ønsket det!

I år er Ine Sofie en av elevene på Acta Bibelskole. Ine er ei jente vi har blitt skikkelig glad i. Hun er en dyktig leder, elsker Jesus og liker å lære.

Ines historie

Jeg trodde på en Allmektig Gud og har vært kristen i flere år. Jeg hadde lest historiene om helbredelser i bibelen. Men jeg hadde aldri tenkt på, eller hørt undervisning om at Gud kan helbrede i dag.

I høst hadde vi besøk av en gjesteforeleser som underviste om helbredelse. Jeg synes det var skummelt og uvant. En elev ble helbredet i hoften og har ikke hatt smerter siden. Mange i klassen var begeistret og snakket om hvor fantastisk det var, mens jeg fikk panikk og begynte å gråte. Jeg snakket med en lærer og møtte forståelse og trøst. En lørdag besøkte vi helbredelsesrommet i IMI-kirken og jeg synes det var ukomfortabelt og uvant.

I løpet av høsten hadde vi mer undervisning om helbredelse, det førte til at jeg forsto mer. Jeg begynte å bli nysgjerrig, så jeg startet å lese i bibelen om helbredelse. Jeg fikk bekreftet der at det er riktig at Gud kan og vil helbrede. For meg har det vært en prosess og jeg har hatt mange spørsmål. I dag har jeg et helt annet forhold til helbredelse. Jeg er ikke lenger redd for å be for syke, men synes det er gøy. Det er ikke lenger skremmende, selv om det er rart på en fin måte.

Sa jeg det?

På misjonsturen reiste jeg til Kambodsja. Før turen skulle vi forberede en tale og vi kunne velge tema selv. På en teamsamling sa jeg uten å tenke: «Jeg skal tale om helbredelse». Jeg opplevde at det var det Gud sa til meg. Første tanken som slo meg var: Hva har jeg gjort nå? Kan jeg klare det? Tenk om jeg sier noe feil?»

Men jeg opplevde at Gud tok frykten bort og at han ga meg fred for det. Jeg skrev undervisningen og var litt spent.

Ja, han helbreder i dag!

I Kambodsja hadde jeg et seminar om helbredelse. Folk synes at undervisningen var solid og de sa de ble inspirert. Mine medelever ga kunnskapsord. Kunnskapsord vil si at man lytter til Gud om konkrete sykdommer man skal be for.

Vitnesbyrd:

-         En i teamet fikk et kunnskapsord om konstant hodepine. Vi ba for tre personer som hadde hodepine. En pastor, en femtenåring og en 25 åring ble helbredet for hodesmerter.

-         Ei jente som hadde vannfrykt og angst ble helbredet. Hun kjente at all angsten var borte og ble så glad.

-         En mann med hoftesmerter ble 80 % helbredet.

-         På et husbesøk: Ei dame som hadde hatt smerter i benet i to år ble helbredet. All smerte forsvant! Hun var sjokkert over at Gud helbredet henne! Hun var ikke kristen, men ønsket å begynne i menigheten.

Gud vil bruke meg

Jeg har gått fra å ha null tro på helbredelse til full overbevisning. Jeg har fått kunnskapsord, profetiske ord og bedt for syke. Jeg er ikke lenger ukomfortabel når det kommer til helbredelse. Temaet er spennende og interessant. Tenk at Gud kan bruke meg til å helbrede syke -for et privilegium! Det er gøy!

Det er ikke bare Ine som kan be for syke! Å be for syke er noe som alle kristne kan gjøre og som vi er kalt til. Du trenger ikke å være bibelskoleelev, pastor eller å ha vært kristen i mange år. Har du Jesus i hjertet ditt er du kvalifisert til å be for syke! Det er gode nyheter. Jesus helbreder gjennom oss.  I Matt 10.7-8 står det «Gå og forkynn at himmelriket er kommet nær. Helbred syke, vekk opp døde gjør spedalske rene og driv ut onde ånder. Gi som gave det dere fikk som gave.»  Den samme oppfordringen gjelder oss i dag!

Er det noen du kjenner som du kan be for? Noen på jobben som trenger å bli helbredet? Jesus ser etter de som er villige til å bli brukt av ham.

Ønsker du å lære mer om helbredelse? I høst starter Acta Helbredelsesskole. Om du er 19 år, 30 år eller 60 år er du hjertelig velkommen til å søke - alder spiller ingen rolle. På Helbredelsesskolen tilbyr vi solid bibelsk og kirkehistorisk undervisning om helbredelse, samt praktisk undervisning om hvordan bønn for syke utføres i trygge rammer. Vi reiser på studietur til Cuba, for å se hva Gud gjør i verden i dag. Vi drømmer om at dette skal bli et tilbud for mennesker som ønsker å følge Jesu eksempel i ord og gjerning.

Velkommen!

For mer informasjon les her: http://actabibelskole.no/studietilbud/helbredelsesskolen/.