Hjem som forandrer verden

Egil Elling Ellingsen

Gjør dere klare til å ta i mot mennesker som enda ikke kjenner Jesus

- Gjør dere klare til å ta i mot mennesker som enda ikke kjenner Jesus, sa David Wagner til oss, under Åpen Himmel konferansen tidligere i september. Så la han til:

- Hvordan ivaretar du mennesker i en vekkelse? Det er ikke noe du kan overlate til en pastor eller to, da trengs hele menigheten.

Denne uka har lederne for IMI-kirkens huskirker brukt to kvelder sammen. Der har vi delt vitnesbyrd om hva som skjer i huskirkene, hørt undervisning, og jobbet i team rundt hva som er neste steg for den enkelte huskirke. Det har vært enormt oppmuntrende å høre historiene om det som skjer når mennesker samles i hjemmene for å ha fellesskap på denne måten. Noen kommer til tro, andre finner tilhørighet, og blir mer frimodige i å dele og leve sin tro ut blant andre mennesker.

Huskirker er vår respons på utfordringen fra David Wagner. Når mennesker kommer til tro på Jesus, eller søker mot Jesus, ønsker vi først og fremst å kunne gi dem en plass rundt bordet i en huskirke, og erfare at det er et sted hvor de kan vokse i tro.

Jesus ble kalt storeter og vindrikker, og fikk mange anklager for at han satte seg til bords med mennesker som ikke hadde tro og liv på plass. Men nettopp der, rundt bordet, fikk mennesker erfare et møte med Jesus som forandret retningen på livet deres.

Dette er ikke noe som passer bare for en type folk, eller en bestemt situasjon. Vi bruker huskirker i Kambodsja, i menighetsplantinger, i studentarbeidet vårt, ja, vi tror at dette er noe alle kan gjøre og være en del av.

Er det aktuelt for deg å starte huskirke? Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi snakke om hva som er neste steg.