JEG MÅ IKKE VÆRE FRISK FOR Å KUNNE BE FOR SYKE

Marian Nygård

Hvordan er det egentlig å være funksjonshemmet i en menighet med fokus på helbredelse?

Inger Stokkeland (28) fikk celebral parese kort tid etter fødselen. Da hun først kom til IMI-kirken, var hun spent på hvordan hun ville bli møtt. Ville folk se forbi funksjonshemningen og hjelpemidlene? ”Jeg hadde hørt at det var stort fokus på helbredelse i menigheten, men her så folk meg akkurat som jeg var,” forteller hun.

Inger er aktiv som forbeder i menigheten og ber gjerne for syke. ”Tidligere spurte jeg ofte Gud om hvorfor han ikke hadde helbredet meg. Da møtte Gud meg og fortalte at han hadde bruk for meg slik som jeg var. Jeg ble trygg på min identitet i ham og skjønte at jeg må ikke være frisk for å kunne be for syke.”

”Jeg vet ikke om jeg kommer til å være funksjonshemmet i framtida. Det er helt opp til Gud,” smiler hun. ”Men jeg vet at Gud kan bruke meg akkurat som jeg er!”